NASZE PIWO WARZĄ
SZEF KUCHNI
Artur Szwacki

Artur Szwacki jest Szefem Kuchni browaru restauracyjnego UŁAN BROWAR. Jego historia wejścia w kulinarny świat rozpoczęła się od pasji poznawania smaków, które od zawsze towarzyszyły mu w rodzinnym domu. Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą.

Od 2012 roku pracował w restauracji CUCINA w poznańskim City Parku, gdzie piastował stanowisko Sous Chefa, zastępcy Szefa Kuchni. Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red. Po ponad roku funkcjonowania restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau.

Poznań okazał się bliski sercu Artura. Powrócił do naszego miasta, aby w grudniu 2017 roku rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. Artur jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać  polskich producentów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepsze. Często mówi o tym, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach. Dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze.

W daniach, które serwuje w UŁAN BROWAR przemyca szczyptę comfort food’u. Ma ona wzbudzać w odbiorcy sentymentalne konotacje. Taką właśnie filozofią kieruje się w UŁAN BROWAR.

GŁÓWNY PIWOWAR
Tobiasz Jagiełło

Absolwent kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Pracę zawodową rozpoczął w browarze Witnica. Zebrane doświadczenie pozwoliło objąć mu stanowisko głównego piwowara w browarze Wyspa Młyńska w Bydgoszczy, skąd trafił do podwarszawskiego BeerLab. Miejsca, które pozwoliło mu realizować śmiałe eksperymenty. Ulubiony styl piwny Tobiasza to porter bałtycki – piwowarski skarb Polski; styl wymagający, ale przez to bardzo złożony i jedyny w swoim rodzaju.

PIWOWAR
Filip Gabryel

Pierwszą domową warkę uwarzył w 2015 r, od tego czasu nie ustaje w poszukiwaniach lepszego smaku. Współtwórca sukcesów osiąganych przez nasze piwa w konkursach krajowych i międzynarodowych. W celu dążenia do jeszcze lepszego zrozumienia procesu produkcji piwa podjął studia na Uniwersytecie Przyrodniczym na kierunku technologia żywienia.

ZOBACZ...
Nasze Piwa
Nagrody
Piwowarzy
Jak powstaje nasze piwo
Style piwne
Warsztaty piwne
POZNAJ NASZE PIWA
Piwo dolnej fermentacji o jasnozłotej barwie, słodowym smaku oraz chmielowym aromacie.
Ciemne piwo górnej fermentacji, porter w stylu Irish Stout.
Piwo górnej fermentacji, w niemieckim stylu hefeweizen.
Piwo dolnej fermentacji o bursztynowej barwie.
Piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale.
Piwo leżakowane w beczkach.